הסכם ממון הסכמים במשפחה

הסכם ממון הינו הנפוץ בתחום הסכמים במשפחה ויכול למנוע מלחמות גירושין ממושכות ויקרות, לשמור על רכוש משפחתי ולהפחית את סיכון העגינות.

הסכם ממון צריך לכלול בתוכו כמה סעיפים חשובים. הראשון בהם הוא חלוקת הרכוש, בדרך כלל הדירה או הבית שירכשו בני הזוג, בהתאם ליחס ההשקעות בו. הוריה של שירי השקיעו כספי משפחה רבים ולאחר מספר שנים, עברה מחצית מהם ליואב. ככל שהשנים עוברות, הנישואין ממושכים יותר, ובני הזוג צוברים במו ידיהם רכוש, קטנה חשיבותו של סעיף זה, אך הוא בא חשוב ביותר במקרה של גירושין מהירים יחסית הנפוצים כיום כל כך הקרב זוגות צעירים.

הסכם ממון אינו שולל שיתוף בנכסים, ואין כל מניעה לקבוע בהסכם ממון שיתוף מלא בכל הנכסים שיצברו במהלך חיי הנישואים, וזאת למרות למרות הסברה הרווחת.

הסכם ממון בפרק ב´ בא להבטיח את רכושו הקודם של כל אחד מבני הזוג, את דרך החיים המשותפים והוא עוזר כמובן ולמנוע גירושין קשים, דווקא זוגות המתחילים את פרק ב´ לחייהם מודעים הרבה יותר מזוגות שאך נישאים לחשיבותו של הסכם ממון.

סעיף נוסף שחשוב לכלול בהסכם הינו סעיף המועד הקובע את מועד חלוקת הרכוש, הנקרא מועד "איזון המשאבים". זוגות שלא ערכו הסכם ממון ונישאו לאחר שנת 1974 אינם יכולים לחלק את הרכוש לפני שהתגרשו, ובן או בת זוג המבקשים לחלק את הרכוש תלויים בהסכמת הצד שכנגד לגירושין או זקוקים לניהול דיונים ארוכים ומתישים. חשוב לציין שאיזון משאבים פירושו חלוקת הרכוש הרשום על שם כל אחד מבני הזוג בנפרד, כמו קופות גמל, קרנות השתלמות, חסכונות או מכוניות הרשומות רק על שם אחד הצדדים. דירת מגורים הרשומה על שם שני הצדדים ניתנת בדרך כלל לחלוקה ללא קשר למועד הגירושין עצמם.

מדוע בכלל ליצור הסכמים כתובים, חתומים ומחייבים בתוך התא המשפטי שבבסיסו האהבה והאמון? איך אפשר לחבר בין משפחת ההסכמים הכתובים, השאולים מעולם העסקים, למשפחה הפרטית שבדרך כלל מתפקדת ללא חתימה ותנאים מחייבים?

החשיבות שיש לעריכת הסכמים במשפחה, נעוצה בצורך הפשוט להגן על היחיד בתוך התא המשפחתי, וככזה היא מגינה ומבססת את התא המשפחתי כולו. הצורך בהדרת העניינים השונים בתוך המשפחה (ובמיוחד העניינים הפיננסיים) באופן מפורש ומתועד, הולך ומתגבר נוכח המציאות העכשווית בה אנו חושפים להתנהלויות מסוג זה בתחומים השונים של חיינו. בהעדר הסדרים קבועים ודומים כאלה גם במשפחה, עלולה להיווצר תחושה של אי-וודאות הנושאת איתה פוטנציאל לחוסר אמון, מועקה וחרדות. לעומת זאת, הסדרת העניינים הללו בהסכם כתוב איננה פוגעת בהרמוניה המשפחתית, אלא להפך- היא מאפשרת אותה על-ידי סילוק אי הוודאות והחששות. למעשה, ההסכם המוסכם על כל הצדדים מסייע לשקיפות בתוך המשפחה ובכך מאפשר לרגשות להיות יותר "נקיים".

–מלא את הפרטים לקבלת יעוץ –

Error: Contact form not found.